HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Kanálnyi mennyország

2008.03.09. 13:47 nosalty

Valahogy a madártejnek az én családomban nem volt nagy hagyománya. Egyetlen alkalomra emlékszem, amikor Édesapám készített és nagyjából itt véget is ért pályafutása nálunk. Talán ez indokolja, hogy még csak most készült életem első madárteje. Bár akadtak bizonyos…

4 komment

Címkék: édesség

Tavaszcsalogatás

2008.03.08. 09:44 nosalty

Merre jársz, drága Tavasz? Hol késlekedsz már? Várunk rád nagyon. Nem szép dolog elhúzni a mézes madzagot, aztán tovaszökkenni. Velem együtt a rügybe borult fák is csalódottak ám. Jöjj el hát, jöjj el! Addig is ezekkel a színes zöldséges tüskékkel vigasztalódunk. Megjegyzem,…

Szólj hozzá!

Címkék: tapas

Madárfészek

2008.03.07. 21:48 nosalty

Néha csak úgy veszek valamit, anélkül, hogy konkrét elképzelésem lenne vele. Így került a kosaramba a legutóbbi bevásárló utamon a fürjtojás. Már jó pár napja vesztegelt a hűtőben, szinte meg is feledkeztem róla. Ma hirtelen bevillant egy kép: milyen jópofa lenne, ha a…

1 komment

Címkék: meleg előétel

Csak keverem és keverem és...

2008.03.06. 15:28 nosalty

A finom, krémes rizottó készítésének titka a folyamatos (értsd: szüntelen, megállás nélküli) keverés, ezért nem szabad restnek lenni, egy pillanatra se hagyhatjuk magukra a rizsszemeket! Amennyiben a vargánya szezonján kívül készítem a rizottót (mint most), a szárított…

6 komment

Címkék: főétel

Frico

2008.03.05. 11:54 nosalty

Este vendégeket várok, s mivel csak csajok leszünk, négyen, ráadásul a bikiniszezon is közeleg lassan, valami könnyű kis salátát gondoltam előételnek. Mivel csak rukkolát és paradicsomot vettem tegnap e célra (nem szeretném megsérteni őket, remek párost alkotnak így ketten),…

4 komment

Címkék: hideg előétel

Juharszirup, szeretlek és bocsánat!

2008.03.04. 18:33 nosalty

Egy Amerikában töltött nyáron, tíz évvel ezelőtt kóstoltam meg először a juharszirupot. Ízlelőbimbóim heves ellenérzését váltotta ki az ismeretlen íz, beskatulyáztam a „nem szeretem” dolgok közé. Ez még így rendben is lenne, az viszont korán sincs rendben, hogy…

Szólj hozzá!

Címkék: édesség

Művészet mesterfokon

2008.03.03. 17:40 nosalty

2008. február 27-én és 28-án került megrendezésre a Hagyomány és Evolúció 2007 Szakácsverseny döntője. Már a helyszínválasztás (Boscolo Hotel, New York Palota) is azt sejteti: itt valami nagy dolognak lehetünk szemtanúi.(Sajnos a döntő első napján nem tudtam ott lenni,…

8 komment

süti beállítások módosítása