Merre jársz, drága Tavasz? Hol késlekedsz már? Várunk rád nagyon. Nem szép dolog elhúzni a mézes madzagot, aztán tovaszökkenni. Velem együtt a rügybe borult fák is csalódottak ám. Jöjj el hát, jöjj el!
Addig is ezekkel a színes zöldséges tüskékkel vigasztalódunk. Megjegyzem, hogy nyáron, amikor a kert illatozik a fűszernövényektől, egyértelműen házilag fogom ízesíteni a mártogatóhoz a natúr krémsajtot. Jelenleg csak rozmaring és némi metélőhagyma árválkodik kint, így sok választásom nem akadt…
Hozzávalók négy fő részére:
2 sárgarépa
1 közepes méretű cukkíni
1 szál halványító zeller
½ kígyóuborka
mártogatóhoz
125 g natúr joghurt
125 g zöldfűszeres Philadelphia krémsajt
3 ek extra szűz olívaolaj
metélőhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk és egyenlően vékony karikákra vágjuk vagy gyaluljuk. Fémtüskékre (vagy ennek hiányában fogpiszkálókra) tűzdeljük: egy sárgarépa, egy zeller, egy cukkíni, egy sárgarépa, egy uborka és így tovább.
A mártogatóhoz a zöldfűszeres krémsajtot csomómentesen elkeverjük a natúr joghurttal és az olívaolajjal. Metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Utolsó kommentek