HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

VKF XIV. Babkrémleves sonkachipsszel

2008.03.29. 21:55 nosalty

Magyaros ízvilágú, mégis kicsit más, nem megszokott külsejű bablevest készítettem Maci, a VKF XIV. fordulója háziasszonyának felhívására. A bab és a házi füstölt sonka hamisítatlan magyar ízeket kölcsönöz a levesnek. Az én családomban, mint gondolom sok más háztartásban, igazi szombati ebédnek számít a bableves (általában palacsintával követve), ez csak még egy ok, amiért ezt készíteném külföldi vendégeimnek. Persze szigorúan szombaton.


Hozzávalók hat fő részére:

250 g száraz bab
2 kisebb sárgarépa
2 kisebb fehérrépa
1 közepes fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
200 g füstölt sonka
1 csokor petrezselyem
175 g zsíros tejföl
rántáshoz
olaj
liszt
pirospaprika
Elkészítés:
 
A megmosott babot előző éjszaka beáztatjuk vízbe.
 
Másnap a babot az áztatólevével együtt egy nagyobb lábasba öntjük, hozzáadjuk a megpucolt és egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, a megtisztított és néhány darabra vágott sárga-és fehérrépát. A sonkából tizenkét hajszálvékony szeletet levágunk, a maradékot kettévágjuk és a babhoz adjuk.
 
Felforraljuk és közepes tűzön, lefedve addig főzzük, míg a bab és a zöldségek megpuhulnak. Berántjuk a levest. A megfőtt sonkadarabokat kivesszük, félretesszük (ezt az íze miatt főzzük a levesbe; nagyon finom vacsorára hidegen, mustárral). Végül botmixer segítségével pépesítjük a levest. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá egy kis vizet a kívánt állag eléréséhez. A tejföl felét a leveshez keverjük, összeforraljuk és kész is.
 
A sonkachipset szárazon felhevített serpenyőben készítjük: a sonkaszeletek mindkét oldalát ropogósra sütjük. A levest forrón tálaljuk a sonkachipsszel és a maradék tejföllel.



Szólj hozzá!

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr33402573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása