Ennek a hétnek a mottója a konyhámban az egyszerűség. Nincs kedvem bonyolultabb dolgokba belekezdeni, nincs mit tenni, el kell fogadni, hogy vannak ilyen napok. Enni márpedig ilyenkor is kell. Sőt még édességvágy is felléphet. A szuperegyszerűség jegyében készült a meggyes piskóta. Persze, akkor lenne az igazi, ha már nyár lenne és a meggymagozástól piros kezekkel majszolhatnánk a süteményt..
A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra (légkeverésen). A meggy levét lecsöpögtetjük.
A tojás sárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tepsire öntjük és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett meggyszemeket.
160 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsül (tűpróba!).
Utolsó kommentek