HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Vendégségben a Heimann Családi Birtokon /2008. június.07./

2008.06.09. 12:43 nosalty

Bevallom, szekszárdi születésű lányként, nem szolgált a meglepetés erejével a Szekszárdi-dombság lankáinak lenyűgöző szépsége, mégis a látvány hatása alá kerülök újra és újra. A birtokra vezető szurdok (gyermekkori szánkózásaink helyszíne) löszfalai is régi ismerősként üdvözöltek.

Viharfelhők kíséretében, a felhőszakadás előtti utolsó pillanatban érkeztünk meg a csodálatos fekvésű szőlőbirtokra. Heimann Zoltán, a birtok első embere, személyesen üdvözölt minden vendéget, s a hely szelleméhez illően szinte a megérkezés pillanatában a hegy levével kínált bennünket.

Finomabbnál-finomabb előételek vártak ránk, köztük Gabojsza győztes báránysajtja, a balatonszemesi Kistücsök Étterem által kétféleképpen elkészítve. Volt még az asztalon Ízbolygó által kreált fűszeres juhtúró Serrano sonka batyuba kötözve, madársalátával, és egy nagy kosár, (még meleg!) köménymagos kifli. Eképp múlattuk az időt, míg mindenki megérkezett.


Mindeközben Molnár B. Tamás, a Borhozételt verseny zsűrijének elnöke nagy odafigyeléssel készítette a vendégsereg részére a bajai halászlevet:


Mielőtt a halászlének nekiláttunk volna, Heimann Zoltán körbevezetett minket a borászaton. Korszerű technológia jellemezte birtok ez, semmi kétség. Közben, nehogy kiszáradjon a borisszák torka, fehérbort kóstoltunk.

Következett a mennyei halászlé, melyhez a bajai jelzőhöz illően gyufatészta dukált:


Egy borászat megtekintésekor a pincelátogatással egybekötött borkóstolás kötelező elem, nem volt ez másképp a Heimann birtokon sem: kóstoltunk a gyönyörű, és fantasztikus akusztikájú boltív alatt Syrah, Cabernet Franc, Sagrantino és Barbár borokat. Kedvencünk a második. Kissé hosszúra nyúlt a hordók közt töltött idő, át is fagytunk a pincehidegben, sebaj, ennyivel emlékezetesebb az élmény.

Visszatérve az ebédlőbe, almás újkáposztával és pirított gombával tálalt konfitált zúza várt ránk. A zúza állaga (selymes és puha) a zúzáról alkotott eddigi képünk (ruganyos, rágós) tévességére mutatott rá…Bőséges főfogás gyanánt pedig tökfőzelékkel, kuszkusszal, burgonyával és zöldségekkel kínált, kemencében sült báránnyal örvendeztette meg a népet Vomberg Frigyes.


A főétel elfogyasztása után tetőfokára hágott a hangulat: Heimann Ágnes, Zoltán felesége és egy másik hölgy dalolászásba kezdett, hamarosan csatlakozott a duóhoz Bittera Dóra is, megteremtve a népdalokkal a borokhoz illő hangulatot.

A szép ételsort kétféle csokoládé mousse zárta: egy sima és egy kétborsos fehércsoki mousse eperrel (by Ízbolygó).

Ezúton köszönjük a Heimann Családi Birtok szívélyes vendégszeretetét, maradandó élménnyel lettünk szombaton gazdagabbak, na meg 3 + 1 palack szép borral:-).

(Ha eddig nem említettem volna, az egész délután/ este a Borhozételt pályázat záró eseménye volt, a TOP 12 közé bejutott alkotók és párjaik jutalma.)

(Sajnos a vacsora alatt készített ételfotók megfelelő fény és vaku hiányában nem igazán sikerültek, így ezek publikálását kénytelen vagyok mellőzni.)


 

 

 

 

 


 


 

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr51511020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.06.09. 23:23:32

ez nagyon klassz lehetett:)

erdojaro 2008.06.10. 17:04:24

Kedves NoSalty!

Nem is tudod, milyen jo azt olvasni Nemetorszagbol, hogy az Edesanyam dalolaszasba kezdett :-)
Mar masfel honapja nem lattam...
Engedelmeddel linkellek a hirlevelünkben.

Üdvözlettel:
Heimann Zoli

nosalty 2008.06.10. 19:51:23

starfokker, nagyon klassz is volt:-)
Zoli, örülök, hogy boldog pillanatokat szerezhettem:-) persze, nyugodtan linkelj a hírlevélben!
üdv,
Petra

Ibolya 2008.06.17. 23:47:28

Irigyellek ezért a délutánért!
süti beállítások módosítása