HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Citrus sorbet

2008.04.07. 14:31 nosalty

Sorbet jöhet bármikor, bármilyen ízesítésben, évszaktól függetlenül. Leginkább a saját hűtőmből. Hálás édesség: isteni finom, hamar megvan és nem lehet megunni. Az éttermekben egy hosszabb ételsor elfogyasztásakor, vagy egy otthoni lakoma alkalmával a főfogás előtt sem utolsó. Bár ilyenkor más funkciót tölt be. A most készített citrom-lime sorbet-t különösen megkedveltem, nemcsak frissítő íze, hanem csinos tálalása miatt: a citrom tetejét le-, húsát kivágva, a citromban kínálhatjuk.


Hozzávalók négy fő részére:
500 ml víz
200 g kristálycukor
4-5 mentalevél
3 közepes citrom
3 lime
Elkészítés:

A vizet és a kristálycukrot a mentalevelekkel együtt felforraljuk, 10 percig gyöngyöztetjük. Megvárjuk míg a szirup kihűl, majd hozzákeverjük a citromok és a lime-ok levét és lereszelt héját, a mentaleveleket kivesszük. Lapos műanyag tálba öntjük, lefedjük és a mélyhűtőbe tesszük. 

Egy-másfél óra elteltével kivesszük a hűtőből és jól megkeverjük. Mehet vissza a jégre, és még négyszer megismételjük a keverést, óránként. Utána békén hagyjuk, és legközelebb már csak akkor vesszük elő, mielőtt fogyasztani szeretnénk. A tálalás előtt kis idővel vegyük ki a mélyhűtőből, hogy kissé felengedjen.


2 komment

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr72415198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.04.07. 14:49:36

na, milyen produktívak vagyunk ma:) csak így tovább!:D

nosalty 2008.04.07. 14:52:38

csak a hétvégi lemaradás:-)
süti beállítások módosítása