HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Gyors vasárnapi

2008.04.20. 19:29 nosalty

Egész nap kertészkedtünk W.-vel, ezért valami olyan ebédet kellett kitalálnom, ami hamar kivitelezhető és amihez van itthon minden. Adott volt a mangalica tarja a hűtőben, egyértelműen a grillre dobtam fel ebben a szép időben. Csak a mártás és a ceruzabab elkészítéséhez kellett egy röpke időre a konyhába vonulnom. Hálás párosnak bizonyult: kis energia befektetést igényelt és a hatás sem maradt el.

Hozzávalók két fő részére:

4 szelet mangalica tarja (kb. 350 g)
só, bors
2 ek olívaolaj
két maréknyi ceruzabab
mártáshoz
2 grépfrút
50 g vaj
szegfűszeg
csillagánizs
kardamom
fahéj
Elkészítés:
 
A tarját sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal megkenjük.
 
Sós vizet forralunk, a megmosott babot néhány percre a lobogó vízbe dobjuk, utána hideg vízbe mártjuk és leszűrjük.
 
A grépfrútmártáshoz az egyik grépfrút levét kifacsarjuk, serpenyőbe öntjük, beleteszünk egy csillagánizst, két szegfűszeget, egy kardamomot és egy fahéjdarabot. Lassú tűz felett melegítjük, amikor gyöngyözni kezd a fűszeres gyümölcslé, elkezdjük a vajat egészen pici darabokban hozzákeverni. Közben a másik grépfrútot filézzük és a végén, amikor az összes vajat a mártáshoz adtuk, beletesszük a grépfrút filéket. Tálalás előtt a mártásból a fűszereket kivesszük.
 
A tarja szeleteket izzó faszén felett kb. tíz-tizenöt perc alatt grillezzük. Forrón tálaljuk a mártással, a grépfrúthússal és a ceruzababbal.
 

14 komment

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr33434371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

névtelen 2008.04.21. 15:54:47

Rátaláltam a honlapodra, nagyon, nagyon jó!:-) Kár, hogy erős hasonlóságot mutat a BBC GoodFood oldalával:-) Mintha magyarra fordították volna a design-ját:-) Ezt nevezik koppintásnak?

NN 2008.04.21. 17:37:46

Szerintem is nagyon hasonlít. Betűk és (megkapaszkodni) fényképek. Őrület :)))

nosalty 2008.04.21. 18:37:02

Kedves névtelen és kedves NN!

Elismerő, hogy az egyik vezető külföldi gasztronómiai portálhoz
hasonlítjátok az oldalamat:-)), ahonnan az oldal megálmodásakor valóban
merítettem ötleteket. Szerintem a BBC GoodFood az egyik legjobb a
műfajban, nem szégyen a nagyoktól tanulni:-)) Az oldalon látható
ételfotók minden felhasználó sajátjai, a betűtípus pedig a grafikus
kezét dícséri:-))
Szeretettel várom szakácsként való regisztrációtokat és kedvenc
receptjeiteket, az oldal azért van, hogy mindenki megmutathassa: mit tud
a konyhában:-))
Petra

NN 2008.04.21. 18:46:01

Félreértettél. Szerintem annyiban hasonlít, hogy itt is fényképek és betűk vannak. Egyébként pedig igényes és egyedi, szívesen járok itt. És utálom, ha valaki csak beszólni jár valahová.

nosalty 2008.04.21. 19:03:09

kedves NN,
köszönöm, jól esik a visszacsatolásod, fél év munkája van benne,
jelenleg zajlanak az utolsó simítások, utána terveztem szélesebb körben
hírül adni az oldal meglétét:-))

nosalty 2008.04.21. 19:06:55

NN,
Te a blogomra gondolsz, vagy a www.nosalty.hu weboldalamra? :-))

névtelen 2008.04.21. 21:36:17

Kedves Petra, A látottak alapján te a BBC GoodFood oldalról nem ötletet merítettél, hanem egy az egyben lekoppintottad, nem csak a stílust, hanem a menüpontokat, keresőt, mindent. A grafikusod meg nyílván tőled kapta a megbízást, nem saját kútfőből dolgozott. Nem elismerésnek szántam.

Ivánka 2008.04.21. 23:06:42

Szia Petra! Én NN-nel értek egyet, ne törődj Névtelennel, további jó munkát! Nekem nagyon tetszik a blogod és az oldalad is! Látszik, hogy sokat dolgoztál vele!

Ibolya 2008.04.22. 00:04:09

Bárki bármit mond, a nosalty.hu nekem tetszik:)

NN 2008.04.22. 08:33:19

Jaaaj, ne! Már a blogon is túl sok időt töltöttem, mi lesz így velem? :)))

Dóra 2008.04.22. 10:22:53

Kedves Petra!
Az oldal jó, tökmindegy, hogy ki és mit kritizál, és az is, hogy hasonlít vagy sem bármelyik másik oldalra. Rengeteg gasztoblog van, szerintem mindenki talál kedvére valót, ha ez nem jön be, lehet ám mást is olvasni :) Nem szeretnél borajánlót vagy valami hasonlót készíteni az ételekhez? Szerintem sokan szívesen fogadnák. (bár lehet hogy én kicsit borfanatikus vagyok :)

nosalty 2008.04.22. 18:45:13

köszönöm a bíztatást:-)
Dóra, igen, tervezek boros részeket is, lenne miről írni:-)) csak egyelőre a nosalty.hu receptgyűjtő weboldalamon szeretném az utolsó simításokat elvégezni:-)

Fűszeres Eszter · http://fuszereslelek.blogspot.com 2008.04.22. 18:48:27

Az oldal jó! Uff!
És szép is. Nem beszólni!

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2008.04.22. 20:43:30

Érdekes, nem emlékszem, hogy a BBC-n összefutottam volna az aranygaluskával, a mácsikkal és a kézzel nyújtott rétessel! Vagy csak figyelmetlen voltam?...
süti beállítások módosítása