Beatbull játékra hívott minket. Játszani jó. Kreatívnak lenni is jó. Kreatívan játszani pedig még jobb.
A kreativitás jegyében részemről egy végtelenül egyszerű levest bújtattam álarc mögé. Krémleves fanként, ez a leves a gomba krémleves lett, az álarc pedig a cappuccinos csésze, a kiskanál és a keksz. A cappuccinos csésze, ami a tejeskávé helyett gombakrémlevest rejt, a tejhab helyett pedig tejszínes-leveses habot. A kiskanál, amin a pirított zsemlemorzsa imitálja a barna cukrot. A keksz, ami nem édes, hanem sós.
A gombát alaposan megtisztítjuk, egyenlő méretű darabokra vágjuk (mivel nagyon ízletes gombából készítettem, kár lett volna érte és a tönkjét is felhasználtam).
A salottát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olívaolajon dinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, rálocsolunk még egy kis olívaolajat, jól átforgatjuk benne. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a gombát. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Turmixban vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt (100 ml), sóval, borssal ízesítjük, és összeforraljuk az egészet.
A habhoz a maradék tejszínt elkeverjük egy kis levessel és azt habosítjuk fel, ez kerül cappuccinos csészék tetejére.
A zsemlemorzsát kevés olívaolajon aranyszínűre pirítjuk és a cappuccinos csészék mellé helyezett kiskanálra tesszük.
Utolsó kommentek