HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

VKF XV.!: Gomba cappuccino

2008.05.04. 16:35 nosalty

Beatbull játékra hívott minket. Játszani jó. Kreatívnak lenni is jó. Kreatívan játszani pedig még jobb.

A kreativitás jegyében részemről egy végtelenül egyszerű levest bújtattam álarc mögé. Krémleves fanként, ez a leves a gomba krémleves lett, az álarc pedig a cappuccinos csésze, a kiskanál és a keksz. A cappuccinos csésze, ami a tejeskávé helyett gombakrémlevest rejt, a tejhab helyett pedig tejszínes-leveses habot. A kiskanál, amin a pirított zsemlemorzsa imitálja a barna cukrot. A keksz, ami nem édes, hanem sós.

Hozzávalók négy fő részére:
 200 g lila pereszke
100 ml + 50 ml főzőtejszín
1 salottahagyma
olívaolaj
víz
só, bors
tálaláshoz
zsemlemorzsa
olívaolaj
4 db sós keksz
Elkészítés:

A gombát alaposan megtisztítjuk, egyenlő méretű darabokra vágjuk (mivel nagyon ízletes gombából készítettem, kár lett volna érte és a tönkjét is felhasználtam).

A salottát megpucoljuk, felaprítjuk és kevés olívaolajon dinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, rálocsolunk még egy kis olívaolajat, jól átforgatjuk benne. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a gombát. Addig főzzük, míg a gomba megpuhul. Turmixban vagy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt (100 ml), sóval, borssal ízesítjük, és összeforraljuk az egészet.

A habhoz a maradék tejszínt elkeverjük egy kis levessel és azt habosítjuk fel, ez kerül cappuccinos csészék tetejére.

A zsemlemorzsát kevés olívaolajon aranyszínűre pirítjuk és a cappuccinos csészék mellé helyezett kiskanálra tesszük.


3 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr65453490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.05.04. 17:51:28

ez hihetetlenül nagyszerű! ;) nagyon ötletes és nagyon tetszik! gratu hozzá ;)

Ági, aki főz · http://agifoz.blog.nlcafe.hu/ 2008.05.04. 19:15:24

Nagyon tetszik! Bevallom én is rajongok a gombakrém levesért!
süti beállítások módosítása