HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Rakott spárga

2008.05.13. 07:47 nosalty

Még javában tart a spárgaszezon, ezt maximálisa kiélvezem. Ma viszont gondolkodóba estem, hiszen krémleves már készült belőle, rizottót is csináltam, sütőben sült változatát is ettük már köretként, akkor mi legyen most? Végül a rakott spárgát fundáltam ki, ugyanúgy készül, mint a rakott zöldbab, csak éppen spárgát használtam.

Hozzávalók négy fő részére:
500 g zöld spárga
400 g darált marhahús
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
fűszerkömény
pirospaprika
125 g barna rizs
olívaolaj
1 ek vaj
175 ml tejföl
Elkészítés:
 
A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük és lobogó vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga főzővizét felfogjuk, mert ebben készítjük el a rizst.
 
A rizst a spárga főzőlevében (melyhez sót adunk) takarék lángon 10 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük és félretesszük.
 
Az apróra vágott vöröhagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.
 
Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga. A tetejére egyenletesen elosztjuk a tejfölt.
 
180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.

3 komment

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr40465960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gourmandula · http://gourmandula.blogspot.com 2008.05.13. 08:42:25

Kedves Salty! Lenne kedved megmutatni magad? :))) Szerintem sokan - élen velem - nagyon szívesen ismerkednének veled! :))
Szóval ha lenne kedved, itt vannak a részletek:
gourmandula.blogspot.com/2008/05/rapidrandi-htben-levetkztem.html
Üdv,
d

gbsz · http://www.gabojsza.hu/ 2008.05.13. 09:56:15

Kedves Petra,
Engedd meg, hogy elsőként gratuláljak a Heimann pályázatos eredményedért! Találkozunk:-)
gabojsza

nosalty 2008.05.13. 10:16:31

köszönöm Gabojsza, viszont gratulálok: minden elismerésem a 6. és 7. helyezésedért!
süti beállítások módosítása