HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Tejbegríz tuning

2008.05.19. 10:35 nosalty

Amióta felfedeztem, hogy szeretem a juharszirupot, gyakori szereplővé avanzsált a konyhámban. A juharszirup és a dió köztudottan jó barátságából született ez a tejbegríz.

Hozzávalók két fő részére:
300 ml tej
3 ek búzadara
4 ek darált dió
2 ek juharszirup
1 ek méz
tálaláshoz
darált dió
juharszirup
Elkészítés:

A tejet a juharsziruppal és mézzel, állandóan kevergetve felforraljuk.

Amikor forr a tej, folyamatos keverés mellett beleszórjuk előbb a diót, majd a búzadarát. Néhány percig főzzük és kész is.

Darált dióval megszórva és kevés juharsziruppal meglocsolva azonnal tálaljuk.


 

4 komment

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr98476479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.05.19. 13:19:19

Én valahogy nem tudom megszeretni a juharszirupot. Évek óta ott van a spájzban egy flaskával, amit kanadából kaptunk, és azon kívül, hogy egyszer kipróbáltuk, valahogy nincs rá ingerenciám. Igaz, ellenérzésem sincs, csak egyszerűen közömbös.

nosalty 2008.05.19. 14:50:27

sajnálom, de remélem egy napon Te is rájössz, hogy szereted:-)

lorien · http://lorien.blog.hu 2008.05.19. 15:00:58

Bármi előfordulhat. Azt mondják, az ember ízlése 7 évente igen komolyat változik, és tapasztalataim szerint van is benne valami. Számos olyan étel van, amelyet régebben nem szerettem, vagy csak egyszerűen érdektelen volt, most viszont teljesen rá vagyok kattanva :)

nosalty 2008.05.19. 15:04:08

egyetértek! akkor van remény:-))
süti beállítások módosítása