HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Megnyitó

2008.02.29. 08:56 nosalty

Kedves leendő Olvasóim!
 
A gasztroblog írás elhatározása kapcsán eltöprengtem: mit is jelent számomra naplót írni? A napló, kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de mindig jelen volt és van az életemben. Az egész a Bobo sulinaptárral kezdődött (ami aztán naplóként funkcionált), s amelyet nyolc-kilencévesen erőszakoltam ki Édesanyámtól, egy könyvesbolti vásárlás során. A mai napig érzem a szívemben azt a határtalan boldogságot, ami akkor hatalmába kerített. Aztán jött a kamaszkor, akkor persze titkokkal teli szívem miatt kulccsal zárható naplót „kellett” használnom. Egy hosszasabb külföldi utazás kapcsán pedig a célnyelven körmöltem a szívemben rejlő sorokat, nem pusztán a nyelv elmélyítése céljából. Néhány éve pedig külön utazási naplót vezetek, ez egy kisebb alakú füzet, hogy a legeldugottabb helyekre is magammal tudjam vinni. E napló az utóbbi években átminősülni látszik gasztronómiai feljegyzésekké, utazásainkat egyre inkább áthatják a kulinária nyújtotta élmények.
Naplót írni jó. A napló olyan, mintha egy tükröt tartanék magam, a gondolataim, cselekedeteim elé. Egyfajta számvetés. Sokszor csak leírva döbbenünk rá egy-egy szó, tett, szándék súlyára. A naplóírás legfontosabb funkciója pedig természetesen az emlékezés segítése: a napló sorait olvasva ismét átélhetünk már rég elfeledett pillanatokat.
S hogyan jutottam a gasztroblog írásig?: Már kislányként szerettem a konyhában tüsténkedni. Egy napon pedig azon kaptam magam, hogy egyre gyakrabban főzök: munka után, mozi helyett, kora reggel, késő este. Szinte észrevétlenül bűvölt el a gasztronómia világa. Valahol azt olvastam, hogy az igaz barátság az, amiről nem tudjuk megmondani pontosan mikor kezdődött. Nem tudom mióta főzök. A főzés teljesen kikapcsol és megnyugtat. A főzés öröm, boldogság, vidámság. Amikor a konyhámban állok és elkezdek főzni, úgy érzem hazatértem.
A naplóírás és a gasztronómia szeretetének összefonódása egyenes úton vezetett ide.
Itt vagyok, készen állok, hogy Mindenkivel megosszam konyhai feljegyzéseim, ételfotóim, receptjeim és mások, általam is kipróbált receptjeit, hogy beszámoljak szárnypróbálgatásaimról és az ezzel járó kudarcélményekről, külföldi/ belföldi gasztroélményeinkről egyaránt. A konyhámban töltött pillanatokhoz a bor is szervesen hozzátartozik, így bizonyos ételekhez borajánlást is írok, vagy csak szimplán megosztom egy-egy bor kóstolásának élményét. A könyvespolcon pedig ott sorakozik folyamatosan bővülő gasztroirodalmam (itt sem árt néha tükröt tartani..).
Kellemes olvasgatást és mindenekelőtt sok-sok szép, konyhában töltött percet és jó főzőcskézést kívánok Mindenkinek!
 
Szeretettel:
 
nosalty

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr33359056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2008.03.01. 08:57:30

Udv a bloggerek kozott,

Sok sok oromot a fozesben es az eredmenyek megosztasaban:)

H.

"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2008.03.01. 11:39:09

Üdv a fedélzeten! Minél többen vagyunk, annál közelebb van hozzánk a világbéke kitörése. De azért sót használj!

nosalty · http://nosalty.blog.hu/ 2008.03.01. 13:23:55

köszönöm az üdvözlő sorokat és a bíztatást!

suzy9 2008.03.05. 13:55:56

Bár nekem még nincs saját blogom, de naponta látogatom a kedvenceimet!
Egy újabbal gazdagodott kedvenceim sora!

nosalty · http://nosalty.blog.hu/ 2008.03.05. 14:02:10

kedves suzy9!
várlak szeretettel minden nap! remélem örömöd leled az oldalamban:-)

Bacsa 2008.03.06. 21:35:43

Üdv!
A fotók szépek ,nagyobbat (1-2 MB)esetleg találok itt fent?Vagy megkaphatnám e-mailben?
Üdvözlettel: Bacsa

nosalty · http://nosalty.blog.hu/ 2008.03.06. 22:11:17

Sok fotót készítettem a versenyen, szívesen elküldöm emailen (ehhez kell nekem egy cím is:-). Ezeket küldjem, amelyeket ide is feltettem?
süti beállítások módosítása