Betört a kánikula, ellenállhatatlan vágyat érzetem egy nagy tányér jéghideg gyümölcsleves iránt. Kevésbé édesen szeretem, inkább savanykásan, erről a meggy és a ribizli mellett a lime leve is gondoskodik. Általában előző nap elkészítem, a hűtőben töltött éjszaka után biztosan megfelelő hőmérsékletű lesz. Az sem baj, ha ad hoc jelentkezik a gyümölcsleves utáni vágy, ez esetben jeges vízben hamar lehűthetjük.
A tejföl és a liszt kivételével az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk.
Behabarjuk a levest: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, felengedjük pár kanál forró levessel, azzal is jól kikeverjük, majd az egészet a lábasba öntjük.
Megkeverjük és újraforráskor levesszük a tűzről.
Hidegen kínáljuk. A tetejére száraz, felhevített serpenyőben pirított mentaleveleket szórhatunk.
Utolsó kommentek